Nedjelja, 28 Maja

Nova podvala odlazećeg gradonačelnika: Kasumović svoju listu “pustio niz vodu”!

Danas smo svjedoci još jedne u nizu jako dobro smišljenje prevare od strane odlazećeg gradonačelnika, Fuada Kasumovića.

Pod krinkom „zabrinutosti“ za građane Zenice, radikalni manipulator, Fuad Kasumović otkazuje sve svoje predizborne skupove navodeći kao razlog „pogoršanje epidemiološke slike u Gradu, iako je i sam proteklih dana obilazio sela ( slika u prilogu ) gdje je odjednom postao “zabrinut” uvidjevši da baš i ne nailazi na raspoloženje mještana kakvo je očekivao. Shvatio je da FB lažnjaci nisu prava slika Zenice trenutno.
Naravno, nije Kasumović mogao da odoli, a da ne spomene, njemu, omiljene stranke SDA i A SDA u svom „zabrinutom“ obraćanju javnosti, time zloupotrijebivši, još jednom, javni prostor za svoju prljavu kampanju. Prozva Kasumović i krizni štab ZDK apelujući, da donesu strožije mjere, a kada su u pitanju javna okupljanja, kako bi i na taj način onemogućio svoje političke protivnike da se predstave građanima pred koje on ne smije radi brojnih neispunjenih obećanja.

Sve bi gore navedeno, možda, i imalo smisla da se ne radi o još jednom smšiljenom prevarntskom potezu.

Danas je Fuad Kasumović izdao i ostavio na cjedilu mlade ljude koje je na razne načine natjerao da idu na listu, a da oni toga nisu ni svjesni, ili jesu, a ne smiju ništa kazati. Oni su za Kasumovića obični sakupljači glasova koje je, ili članove njihovih porodica, udomio u javna preduzeća, pa moraju.
Nakon što je Kasumović formirao svoju listu “mobilisanih anonimusa” za lokalne izbore, okruživši se mladim i prije svega naivnim ljudima, taj isti Kasumović je, vjerovali ili ne, u međuvremenu potpisao sporazume o uzajamnoj podršci sa dvije partije, SDP Zenica i NB Zenica i time sebi, sebično, obezbjedio dodatnu podršku dvije odavno propale partije.
Sporazum o uzajamnoj podršci podrazumijeva da obe strane, potpisnice sporazuma, lobiraju kod svojih glasača za ovu drugu stranu i tako uzajamno obezbjeđuju glasove jedni drugima.

Postavlja se logično pitanje kako će Kasumović lobirati kod svojih glasača da glasaju za SDP i NB, a ne za njegovu vlastitu listu?
Danas je Kasumović, obezbjedivši podršku navedene dvije stranke/partije odlučio da neće raditi javne kampanje. Naravno, sve bi to bilo i za pohvalu da ovaj izverzirani prevarant sebi nije obezbjedio javnu promociju putem, (ne)zavisne RTVZE preko koje će redovno i svakodnevno koristiti priliku da se reklamira i truje javni prostor što mu je uža specijalnost.
Na ovaj način Fuad Kasumović je još jednom izigrao mlade ljude sa svoje liste ostavivši ih bez mogućnosti da se predstave potencijalnim glasačima na cjelokupnoj teritoriji Grada Zenice. Ovi mladi ljudi, totalno nepoznati Zenčkoj javnosti do kraja kampanje služit će samo da obavljaju fizičke poslove za svog “Kralja” i kao najvažnije da pišu hvalospjeve po društvenim mrežama, uglavnom s lažnih FB profila i tako pokušavaju da brane svog vođu i okrutno napadaju sve njegove neistomišljenike, srećom odavno pročitana podvala lažnjaka iz Gornjeg Vakufa.

Svemu dođe kraj, a i ovom će šljamu 15.11.2020.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.