Ponedjeljak, 6 Februara

Nova Vlada Crne Gore imat će 20 ministara

Nakon tri mjeseca na Cetinju je sinoć izabrana nova Vlada Crne Gore koja je predstavljena kao europska, a imat će 18 resora, 20 ministara, od kojih su dva bez portfelja, kao i četiri potpredsjednika.

Potpredsjednica GP URA Jovana Marović bit će ministrica europskih poslova i potpredsjednica Vlade, ministar obrane i potpredsjednik za politički sustav i unutrašnju politiku u novoj vladi bit će Raško Konjević, ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik za regionalni razvoj je Ervin Ibrahimović, a ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade za ekonomski sustav Vladimir Joković.

Ministarstvo financija vodit će Aleksandar Damjanović dok će ministar vanjskih poslova biti Ranko Krivokapić, ministrica ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je Ana Novaković Đurović, ministar unutarnjih poslova Filip Adžić, a ministar pravde Marko Kovač.

U novoj Vladi Crne Gore ministar ekonomskog razvoja i turizma bit će Goran Đurović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, a ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, dok će ministrica kulture i medija biti Maša Vlaović. Ministrica zanositi i tehnološkog razvoja je Biljana Šćepanović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar javne uprave Maraš Dukaj, a ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

U novoj crnogorskoj Vladi su i dva ministara bez portfelja i to Zoran Miljanić i Adrijan Vuksanović.

Vladu čine predstavnici Abazovićevog građanskog pokreta URA, Socijaldemokratska partija Raška Konjevića i Socijalistička narodna partija Vladimira Jokovića, s manjinskim strankama Albanaca, Bošnjaka i Hrvata. Zastupnici Demokratskog fronta nisu prisustvovali sjednici, jer vladu smatraju nelegalnom i nelegitimnom.