Srijeda, 7 Juna

Objasni Fuade Kasumoviću!

Obzirom na činjenicu da se i pored datog obećanja nakon razumnog vremenskog roka gradonačelnik Kasumović oglušio na poziv za intervju za čitaoce bloga 32.vijećnik, dok je na svaki drugi događaj promptno reagovao bilo bi red da nam objasni pitanja iz nezavršenog intervjua:

  • Vašim dolaskom na čelo grada napravili ste takvu atmosferu da se asfaltiranje putnih komunikacija u medijima tretiraju kao da se radi o vašoj ličnoj pomoći ili donaciji ? Nije li to uobičajena budžetska stavka čiji iznos zavisi od odluke svih političara koji participiraju u Gradskom vijeću? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • Imali ste mnogo neispunjenih obećanja koje neću spominjati radi dužine teksta i zato ću spomenuti samo jedno. Obećali ste završiti projekat GGM-a, vangradski dio, do mosta u Drivuši, a ukinuli Agenciju za realizaciju projekta GGM-a?! Kako je to moguće? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • U Gradu se sve otvorenije priča da ste krivi za stečaj i likvidaciju preduzeća u kojima ste imali upravljačka prava, između ostalih Lipa d.d. Travnik, HTP Kalin d.d. Bugojno, SB Farm Travnik, Zmajevac d.d. Zenica? Da li je istina? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • Bili ste 25 godina kadar SDA stranke a konstantno je optužujete kao glavnog krivca za stanje u državi i ponašate se kao građanski aktivista?! Kako je moguće da se Vi ne osjećate krivim ni za šta? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • Prema informacijama bloga 32.vijećnik, obavili ste razgovore sa grupom radnika bivšeg javnog preduzeća Komrad koji je još uvijek u stečaju a koji potražuju preko 10 godina nevezanog radnog staža. Imali ste inicijativu od strane vijećnika Nermina Mehića za tematskom sjednicom vezano za isto, a koji se poslije toga “ušutio”?! Zašto im niste uvezali radni staž? To preduzeće je bilo u 100% vlasništvu Grada. Dolaskom na mjesto gradonačelnika preuzeli ste prava, obaveze odbacujete. Vaša obaveza je uvezati staž radnicima bivšeg Komrada. Zašto to niste odradili? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • I radnici Željezare su očekivali vašu pomoć. Da li ste poduzeli nešto na uvezivanju staža radnicima Željezare u stečaju? Možete li svojim uticajem učiniti nešto za te radnike? Objasni Fuade Kasumoviću.
  • Ukoliko ponovo osvojite mandat da li ćete poduzimati nešto po pitanju sve veće polarizacije i mržnje među ovdašnjim stanovništvom ? Vi, kao prvi čovjek Grada imate obavezu stvarati pretpostavke koje vode zajedništvu i napretku, a ne podjeli. Objasni Fuade Kasumoviću. Objasni građanima ili ih podsjetite na izreku koja glasi: „Neće se sreće nagledati onaj u čijem je srcu mržnja.“
  • Objasni Fuade Kasumoviću. Objasni građanima, čitaocima bloga 32.vijećnik ili im ponovo obećaj isto. Meni ne treba objašnjenje od čovjeka koji obeća odgovoriti na pitanja za intervju makar ona bila i nezgodna, a potom slaže. Na samom početku mandata rekli ste “ko me jednom uhvati u laži, ja ću odmah dati ostavku”.

Građani očekuju da im objasnite u šta ste potrošili 240 miliona KM. Prenosimo neke od komentara sa društvenih mreža.

Ne morate davat ostavku, ona je s dolaskom novembra neupitna. (Izvor: 32. vijećnik)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.