Naslovnica Sport Odbojkašice BiH sutra protiv Slovenije počinju kvalifikacije za EP

Odbojkašice BiH sutra protiv Slovenije počinju kvalifikacije za EP

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak 6. maja počinje novi ciklus kvalifikacija za plasman na EP.

U maju će se odigrati dva turnira, tačnije sve selekcije će odigrati po šest mečeva. Prvi turnir igra se u Latviji od 6. do 8. maja, a drugi u Zenici od 14. do 16. maja.

BH odbojkašice nalaze se u grupi sa Slovenijom, Češkom i Latvijom, a dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će plasman na EP.

„Siguran sam da možemo svi zajedno nečemu da se nadamo. Svaki put nas pitaju kolike su nam šanse za plasman. Svaki put naglasim da pored nas selekcije Češke i Slovenije iz ove grupe su kao najveći favoriti sigurno i da se među te tri selekcije traže ta dva putnika“, izjavio je na press konferenciji u Zenici neposredno pred polazak na put u Latviju selektor Stevan Ljubičić.

Bosanskohercegovačka odbojkaška reprezentacija kvalifikacije igra u Rigi.

„Istina je da imamo jako dobru atmosferu i ja vjerujem da ova ekipa ove godine može jako puno da napravi. Ja želim da svi budu uz nas a mi ćemo da učinimo ono najbolje što možemo“, optimista je Anđelka Radišković, odbojkaška reprezentativka BiH.

Bh. odbojkašice kvalifikacioni ciklus otvaraju sutra protiv Slovenije, a meč je na rasporedu od 15 sati.

Po završetku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, najbolje odbojkašice BiH u Zenici će od 27. maja do 03. juna odigrati dva turnira CEV Srebrene lige, gdje će im protivnice  biti selekcije Portugala, Estonije i Latvije.

Najpopularnije

Poznat identitet 30 uhapšenih iz tri kantona zbog prometa opojnim drogama

Poznat identitet 30 uhapšenih iz tri kantona zbog prometa opojnim drogama – U okviru nastavka operativne akcije “Mreža IV”, policijski timovi izvršili...

BiH: Pet godina i pet mjeseci zatvora povratniku sa sirijskog ratišta

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je u četvrtak 17. juna 2021. godine raniju odluku kojom su preinačene presude Mehmedu Tutmiću...

Ženska košarkaška reprezentacija pobjedom otvorila EP, pala je Belgija!

Košarkašice Bosne i Hercegovine odigrale su prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Belgije, a nakon 40 minuta borbe rezultat je...

Uplaćeno 8,9 miliona KM za penzionisanje 202 radnika rudnika

JP Elektroprivreda BiH uplatila je 8,9 miliona KM za isplatu doprinosa i otpremnina za 202 uposlenika rudnika, koji su zaključno sa 31.05.2021.godine,...