Četvrtak, 8 Decembra

Odlični nastupi zeničkih karatista na takmičenjima proteklog vikenda

Odličan nastup imali su zenički klubovi Čelik i Internacional na prvenstvu BIH u karateu za kadete juniore i U21, koje je tokom vikenda održano u Bugojnu.

U organizaciji Karate kluba Master učestvovalo je oko 600 takmičara iz 104 kluba sa prostora Bosne i Hercegovine. Sanin Orlić član Karate kluba Čelik postao je viceprvak BiH za 2021. u kategoriji kate U21. Nakon Državnog prvenstva za Orlića slijede pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo u Finskoj koje će se održati krajem avgusta.

Zbog povrede izostao je nastup Lane Zakić. Naredni nastup u Čeliku planiraju na Usora Open 2021. I karatisti zeničkog  Internacionala ostvarili su odlične rezultate na 23. Državnom prvenstvu u Bugojnu. Pored toga učestvovali su i na Karate Ligi u Salzburgu, Austrija. Na Državnom prvenstvu u Bugojnu medalje su osvojili: Semina Keleštura, srebrena u disciplini kate-juniorke i bronzana kate žene U-21, Muharem Keleštura, bronzana medalja u disciplini borbe U-21 disciplina -84 kg, Omar Tawakkol, bronzana medalja u disciplini borbe juniori disciplina -55 kg. Ostvarenim rezultatima karatisti Internacionala stekli su uslov za nastupe u sastavu reprezentativnih selekcija naše države. Lejla Begić članica Internacionala koja nastupa na dvojnu registraciju za  Sportunion Shuhari Graz postigla je odlična rezultat osvajanjem drugog mjesta u disciplini kate U-21 u okviru Karate lige „Austrija junior open 2021“. Na ovom takmičenju nastupilo je 1034 takmičara iz 15 država. Ostvareni rezultati plod su planiranog, kontinuiranog, kvalitetnog i uspješnog rada u klubu sa najmlađim kategorijama djece. I tokom ljetnih mjeseci u klubu je aktivna škola karatea, te je otvoren upis ograničeg broja novih članova. Osim nastupa na „Karate turniru prijateljstva„ slijedi organizacija kampova za perspektivne takmičare u Neumu i Ajdinovićima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.