Nedjelja, 28 Maja

Održana druga hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica

Održana druga hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica- Na drugoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica koja je održana danas, vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog Zaključka o saglasnosti na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u svrhu realizacije Projekta „Rekonstrukcija JU Kantonalna bolnica Zenica po principima energetske efikasnosti“.

Tim zaključkom daje se saglasnost na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica, izgrađenih na zamljištu u vlasništvu Grada Zenica.

Realizacija projekta ne podrazumijeva zauzimanje novih površina gradskog građevinskog zemljišta.

Gradski vijećnici podržali su i Prijedlog Rješenja o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica.

Predsjednik Ocjenjivačkog suda Mirza Husetić predstavio je vijećnicima Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Zenice povodom 20. marta – Dana Grada Zenica.

Tako će „Grb Zenice“ biti dodijeljen Rasimu Salčinoviću, za unapređenje i razvoj privatnog poduzetništva i očuvanje bosanske tradicije Grada Zenice, posthumno.

„Nagrada Zenice“ bit će dodijeljena:

–      Harisu Burini, za dostignuća u oblasti scenske i filmske umjetnosti, za promociju Grada Zenica u BiH i šire,

–      Gradskom horu „Kasiopeja“ Zenica, za doprinos ugledu i afirmaciji Grada Zenica kroz kulturu, umjetnost i obrazovanje i

–      Faruku Midžiću, za 50 godina novinarsko-publicističkog stvaralaštva, za promociju i afirmaciju Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

„Plaketa Zenice“ dodijelit će se Nihadu Hodžiću za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju Grada Zenica u oblasti sportske infrastrukture i fudbalskog sporta, razvoju sportskog turizma, te posredno animiranju i razvoju uslužnih djelatnosti vezanih za sportski turizam u Gradu Zenica, kao i afirmaciji Grada Zenica u BiH i regiji.

Također, Gradsko vijeće Zenica usvojilo je Prijedlog Odluke o proglašenju počasnim građaninom Grada Zenica.

Priznanje počasnog građanina Grada Zenice će biti uručeno gospodinu Bogiću Bogićeviću, bosanskohercegovačkom političaru i članu Predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989. do septembra 1991. godine.

Na kraju sjednice usvojen je Prijedlog Odluke o načinu obilježavanja dana Grada Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.