Četvrtak, 23 Marta

Održana prva hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica- razmatrano stanje sporta

Održana prva hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica- razmatrano stanje sporta- Gradsko vijeće Zenica održalo je danas prvu hitnu sjednicu.

Na sjednici je razmatrano stanje sporta u Gradu Zenica.

Informacije o sportu u gradu Zenica vijećnicima su predstavili predsjednik Sportskog saveza Grada Zenica Đenan Dedić, predstavnik košarkaškog kluba „Vukovi“ Harun Čolić, član Upravnog odbora NK Čelik Robert Jonjić, predstavnik OKK „Čelik“ Goran Bulajić, predstavnik Ragbi kluba Čelik Haris Topalović i predstavnik KK Kengur Enver Jahić.

Hitna sjednica zakazana je po prijedlogu klubova vijećnika SDA i A-SDA u Gradskom vijeću Zenica.

Kao zaključke usmjerene na rješavanje problema s kojima se susreću sportski klubovi u gradu Zenica klub vijećnika SDA predložio je povećanje sredstava u Budžetu Grada Zenica za sport u 2021. godini, odnosno da taj iznos bude na razini prijedloga iz prošle godine u iznosu od cca 950.000,00 KM, zatim da sredstva predviđena za reprogram duga NK Čelik predstavljaju posebnu budžetsku stavku izvan transfera za sport te da trenažni procesi i odigravanje utakmica budu besplatni za sportske kolektive kao što je to bio slučaj u 2020. godini.

Nakon izjašnjavanja vijećnika predloženi zaključci kluba vijećnika SDA nisu dobili potrebnu većinu.

Gradsko vijeće Zenica podržalo je zaključak shodno kojem će predstavnici političkih subjekata koji participiraju u Gradskom vijeću Zenica održati sastanak s Gradonačelnikom radi dogovora u vezi sa povećanjem sredstava za sport u Budžetu Grada Zenica za 2021. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.