Četvrtak, 23 Marta

Po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni pretresi na dvije lokacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 24.09.2020. godine, u vremenu od 13,45 do 14,45 sati, u ulici Jalimanov put, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana koji koristi lice M.B., iz Zenice, kojom prilikom je pronađeno 80 tableta i oko 100 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice M.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 24.09.2020. godine, u vremenu od 13,45 do 14,45 sati, u ulici Crkvice, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana koji koristi lice L.E., rođeno 1990. godine, iz Zenice, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i šest komada metaka kalibra 7,65 mm. Sporno oružje i municija su oduzeti a lice L.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Na području ZDK dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.