Subota, 25 Marta

Poduzetnička akademija organizuje u Zenici edukaciju “Poduzetništvo je IN”

“Poduzetnička akademija” naziv je edukacije koja će se od septembra do decembra održati u Zenici i prvi put za područje ZDK. Besplatna je za sve učesnike, a prijave se mogu dostaviti još danas i sutra.

“Poduzetništvo je IN”, slogan je akademije koju mogu pohađati nezaposleni i evidentirani  pri bilo kojoj Službi za zapošljavanje ZDK, poželjno je da imaju neke poduzetničke afinitete, kao što su stari zanati, poslastičarstvo, poljoprivreda, otvaranje obrta, privrednog društva  ili hobi koji bi, eventualno, mogao postati biznis.

Planirano je tokom četiri mjeseca održati osam cjelodnevnih modula za 20 odabranih kandidata. Kako su naglasile organizatorice, Udruženja “PoduzetniceIN”, obavezno je prisustvo prvom i posljednjem modulu, a za ostale, ukoliko bude potrebno zbog epidemiološke situacije, izazvane pandemijom Covid-19, bit će omogućeno pohađanje dogovorenim online načinom. Učešće na “Poduzetničkoj akademiji” i nivo stečenog znanja potvrdit će se na kraju obavljene edukacije uručenjem certifikata svim polaznicima.

“‘Poduzetnička akademija’ je besplatna za sve učesnike koji će biti osigurani i uz obezbijeđen jedan obrok, a ukoliko bude potrebno, dio troškova prijevoza će biti participiran. Pripremljen je i sav potreban materijal, rokovnici, maske, olovke”, ističu  organizatori.

Pohađanjem “Poduzetničke akademije”, kaže Adisa Tufo, iz Udruženja “PoduzetniceIN”,  ponudit će se još mogućnosti za napredak. Naime, ukoliko polaznici dostave organizatoru svoje biznis planove, nakon okončanja edukacije, do 30 dana dobit će besplatnu, pisanu recenziju svog rada ili obavljanje potpuno besplatnog razgovora o svojoj ideji ili projektu sa cetrificiranim business coachom.

Projekat se realizuje uz podršku ZZZ FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.