Utorak, 6 Juna

Podvožnjaci u naselju Blatuša zatvoreni za saobraćaj

Kiša koja pada u većini područja naše zemlje napravila je brojne probleme, a najviše su pogođeni stanovnici Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara.

Na području Zenice voda je poplavila podvožnjak na ulazu u naselje Blatuša, a poplavljen je i podvožnjak na ulazu u Zenicu do naselja Blatuša.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nam je rečeno kako su oba podvožnjaka zatvorena za saobraćaj.

Trenutni vodostaj ne prijeti kućama koje se nalaze u blizini rijeke Bosne u ovom naselju.

Putnički automobil u vodi

Jutros je vozač putničkog automobila u naselju Blatuša ostao zaglavljen u vodi prilikom pokušaja prolaska ispod podvožnjaka koji je poplavljen.

Informaciju za Radio ZENIT potvrdili su i u MUP-u ZDK.

– Prilikom obilaska grada pripadnici policije su zatekli zaglavljeno vozilo ispod podvožnjaka na ulazu u naselje Blatuša. Druga patrola je prije pola sata obilazila pomenuto područje tako da možemo reći da je vozilo izvučeno iz vode – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Izlijevanje iz korita

Protekle noći rijeka Bosna se izlila iz korita na području Kamberovića polja i Ušća.

– Kiša i nadolazeće vode rijekom Bosnom iz Kantona Sarajevo izazvale su tokom noći izlijevanje te rijeke iz korita i u nekoliko općina u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) – rekao je jutros Džavid Aličić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK.

Meteorolozi i za danas najavljuju obilnije padavine na širem području Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.