Srijeda, 7 Juna

Politička nepismenost Fuada Kasumovića

Prosto fascinira politička netaktičnost, nepismenost, bahatost i primitivizam gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. “Jahajući” na 33.000 dobijenih glasova Kasumović nalazi za shodno da komentira ljude do kojih je dosezao samo uz primitivna analna uvlačenja i lažne osmijehe, a ne radi svoj posao.

Proteklog vikenda proglašen je pobjednik ponovljenih lokalnih izbora u Travniku. Kasumović je, kad je mlađahni po-četnik Stanivuković pobjedio u dalekoj Banja Luci rekao da će prvi njegov potez biti odlazak u BL, što je, naravno, slagao kao i svaku stvar koju je obećao.

Međutim, načelniku susjedne općine, Travnika, nije čestitao. Učinio je to čak i NiPovac Konaković, čiji je kandidat poražen, ali Kasumović nije. Za one koji su slabi u geografiji, granica Zenice i Travnika je jednaka onoj Zenice i Žepča ili Zenice i Kaknja, a dvostruko veća od granice našeg Grada sa Vitezom i Busovačom.

I ne samo da smo susjedi. Zenica je u toku realizacije generacijskog projekta “Plave vode”, a Kasumoviću su puna usta vodovoda čija priča počinje i završava u Travniku.

Otkako je zasjeo na stolicu prvog čovjeka Zenice, Kasumović je “navukao” cijeli odred PR-ovaca, službenih i neslužbenih. Širok je to dijapazon BOT-va za oralnu i analnu upotrebu. I tok je proklamovao i “legalizovao” porodično-jaransko zapošljavanje raznih subašića, čajlakovića, gluhića i mujkića po vatrogasnim, općim i trećim službama, nije nikad našao normalna insana (a ko i bi?) da ga savjetuje da treba razgovarati sa svima, ne samo sa analnim korisnicima vazelina u tonama.

Kasumović nije čestitao ni važne datume iz EU ili istorija država koje su “valjale” njemu lično, a i Zenici. Zato je na “vi” sa Turcima, zato mu Europejci dođu samo kad hoće da nam utrpaju nepovoljan kredit.

Politička nepismenost aktuelnog gradonačelnika nije bitna istim taakvim sugrađanima, kojima je bitnod a im vladar baci koji kubik betona ispred avlije, da osjete da im se više blato ne lijepi za opanke.

To što imamo najskuplji parking, to što je grad unakažen neodržavanim saobraćajnicama i hiperprodukcijom građevina bez stvarne svrhe, nije ni bitno. Oni koji su ga izabrali ionako sve riješe sa ponekom litrom dezinficijensa. Oralno. A onda se sjete Kroolja. Analno.

Na kraju, mi umjesto našeg “lud, zbunjen” gradonačelnika čestitamo načelniku Travnika što je sam pobijedio cijelu koalicionu “novu priču”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.