Utorak, 6 Juna

Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Zenici

Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Zenici će se održati u nedjelju, 27.6.2021. godine sa početkom u 11h u Areni Zenica, a dječaci i djevojčici će se takmičiti u nogometu, košarci i odbojka.

U Zenici će se okupiti dječaci i djevojčice pobjednici iz Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja, Jajca i Bugojna te se boriti za titulu najboljih u regiji i plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.

Igre u Zenici se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zenice.Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se sva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija. Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici učestvuju na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.