Srijeda, 29 Marta

Povodom presude Bajramoviću oglasio se Mensud Keleštura

Općinski sud u Zenici osudio je zbog djela narušavanja javnog reda i mira Muhameda (Omera) Bajramovića iz Zenice i kaznio ga novčanom kaznom, zbog plasiranja videa koji je predstavio kao “krađu i preprodaju starog željeza”. 
Nakon presude oglasio se Keleštura obraćajući se aktuelnom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.
Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je izvjesna osoba snimila čišćenje skloništa od strane članova kućnog savjeta u ulazu 7 zgrade u Mejdandžiku. Ta osoba je pritom komentarisala da se radi o mojoj krađi željeznog otpada. Poštovani gradonačelniče Kasumoviću, obzirom da ste na vašem profilu lično pohvalili snimatelja kao „savjesnog građanina koji je odgovorno postupio“ a time ga indirektno podržao u „inkriminiranju mene kao jednog od počinilaca krivičnog djela“.
Uzgred da pojasnim da je ta vaša „ugledna osoba“ odležala višegodišnju robiju i da je evidentirani liječeni narkoman, pa se pitam da li su takvi profili osoba vaša glasačka mašinerija, obzirom da ga kao takvog favorizirate. Vaša objava izazvala je lavinu komentara na fb profilu „Salyven O.“ i šire a od strane polusvijeta, patoloških, kriminogenih i o raznim opijatima ovisnih osoba. Isti su išli čak dotle da su životno prijetili ne samo meni nego i mojoj porodici . Pošto smo na lice mjesta predmetnog dana zbog ometanja radova pozvali policiju ista je sačinila prijavu protiv snimatelja a Sud je 13.04.2021. godine donio presudu u kojoj je po Vama „uglednog i odgovornog snimatelja“ kaznio pozamašnom novčanom svotom, a radove na čišćenju skloništa okarakterisao kao legalne. Stoga vas zbog neprimjerenog i zlonamjernog komentara, koji ste objavili a koji mi je nanio neizmjernu štetu , pozivam na javno izvinjenje , čime čete kao osoba koja obnaša odgovornu dužnost priznati da ste pogriješili i tako bar djelimično umanjiti pričinjenu mi štetu, a javnosti na uvid dajem predmetnu presudu, navodi Keleštura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.