Ponedjeljak, 27 Marta

Predstavljamo mlade zeničke sportiste, DIN – MAHDI ALAGIĆ

Predstavljamo mlade zeničke sportiste, DIN – MAHDI ALAGIĆ- Zeničanin Din – Mahdi Alagić je mladi, vrlo talentovani sportista u dva sporta, taekwondou i nogometu.

Rođen je 2006.godine u Zenici

O njegovim uspjesima nedavno su objavili i na Dizajn Sport Plusu, sa kojeg preuzimamo neke detalje i nekoliko fotografija.

-Ovaj dobro odgojeni dječak svojim zalaganjem u sportu i u školi niže uspješne rezultate -, kažu oni koji ga poznaju.

Od svoje četvrte godine počeo je da trenira taekwondo u Akademiji Jale u kojem je sada nosilac crnog pojasa.

Već devet godina aktivno trenira ovaj borilački sport i bivši je Državni prvak i viceprvak u borbama, te viceprvak međunarodnog turnira u Karlovcu.

Sa sedam godina počeo je uporedo da trenira i fudbal u Školi fudbala „Tempo Sport“ Zenica, kod poznatog trenera Esada Kafedžića – Kafe.

I Din -Mahdijev otac je igrao fudbal u uspješnoj generaciji juniora Čelika, zatim u nekoliko seniorskih ekipa Zenica Metalno, Rudar, Bratstvo Bosanska Krupa, Sarajevo, jedan klub iz Austrije…

U takmičarsku ekipu u nogometu, Din-Mahdi ulazi kod trenera Asima Hrnjića, bivšeg bh.reprezentativca, igra godinu dana, a zatim prelazi u NK Čelik, gdje tri godine nastupa kod trenera Nizaha Hukića i Sabahudina Bujaka, bivših prvotimaca zeničkog Čelika.

Prošle godine prelazi u FK Mladost Doboj-Kakanj gdje je odigrao polusezonu u Premijer ligi u svojoj kategoriji, a na zimu se vraća u svoj matični klub Tempo Sport Zenica i igra u kvalitetnoj Ligi pionira, grupa „A“ ZDK. U timu igra na poziciji zadnjeg i prednjeg veznog zavisno od formacije.

Prošle godine je pozivan na reprezentativno okupljanju mladih igrača za 2006. godište u Trening centru u Zenici.

Inače, mladi Din- Mahdi Alagić je odličan učenik OŠ “Vladimir Nazor” u Zenici, gdje je je uvijek imao podršku škole radi odsustva po turnirima i utakmicama.

Navija za Real Madrid, a fudbalski uzor mu je Paul Pogba.

Sportska redakcija Zenicabloga želi mladom Dinu puno sreće i uspjeha u nastavku njegove sportske karijere, ali i u životu i da mu se ispune svi ciljevi i želje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.