Petak, 27 Januara

Pronađen “Speed” kod Zenice, u Žepču iz kapele ukraden kalež

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 11.12.2022 godine, u 19:40 sati, u mjestu Lokvine, prilikom pregleda lica K.H. (2002.) iz Zenice, policijski službeici su pronašli upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2022. godine, u mjestu Bajvati, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz kuće i pomoćnog objekta, vlasništvo B.S. iz Zavidovića, otuđena određena količina elektro alata, vodo i elektro materijala. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2022.godine, u mjestu Bajvati, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću i pomoćni objekat vlasništvo B.S. iz Zavidovića. Ovom prilikom je nije bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2022. godine, u mjestu Vinište, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u katoličku kapelu kojom prilikom je otuđen jedan kalež. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.