Srijeda, 29 Marta

Rumena 072 matematika

Rumena matematika: Iako sav svoj rad, angažman i navodne “uspjehe” može pripisati isključivo prepisivanju klikbejt tekstova sa čitanih portala, Rumeni portal 072info ponekad “briljira2 u onome u čemu je najbolji – nepoznavanju činjenica.

Tako su dok su se još zvali Zenica24sata najavili zemljotres, iako to nikad niko nije uspio, pozvavši se na nepostojeći Zavod za zemljotrese. Nakon što su promijenili ime briljirali su tako što su žive ljude proglašavali mrtvim, a onda u jednoj večeri nepostojećih stotine žena proglasili izvorom zaraze na početku pandemije. Hronično nepoznavanje grada kojem se dodvorava sa starim pozivnim brojem, rumeni portal nastavlja i danas, ne znajući sabrati 7+21.

Naime, od tragedije na današnjem Trgu Alije Izetbegovića, kad je agresorski projektil usmrtio Zeničane prošlo je 28 godina, što je vrlo lako izračunati, čak i osnovcima. Dakle, Dino pazi ovako – 1993-2000 ima 7, od 2000 do 2021 21 7+21 je 28. Nije teško, jel? Ili je lakše slikati parove i odbačene kondome po Smetovima?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.