Srijeda, 29 Marta

Rumena konkursna procedura: Čega se pametan stidi…

U istoriji čovječanstva nije zabilježeno da neki medij, tek tri dana nakon raspisivanja konkursa, “otkriva” ko je pobjedio na konkursu. Zaposlenik gradske uprave Zenica, blizak gradonačelniku Zenice, u slobodno vrijeme koketira, nadamo se samo verbalno, sa rukovodstvom jedne stranke, koja pokušava da pali i žari u ZDK.

Cijena oglasa nekoliko banera na lokalnom portalu mnogo je veća, ako se uračunaju porazi za novinarstvo i autogolovi koje zabija poznati skupljač kondoma sa Smetova i “travnički ćevap-đak-novinar”. Zanimljivo je sama postavka članka da portal poznat po najavi zemljotresa “saznaje” ko će biti izabran u konkursnoj proceduri, iako Nezavisni odbor koji predlaže komesara, te Vlada ZDK koja bira, još nemaju ni imena kandidata. Valjda autor članka smatra da se svako u ZDK bira na način kako je on izabran za portparola u Gradsku upravu.

Ako se pak za koju sedmicu izbor i dogodi na ovaj način, te potpuno anonimni kandidata za kojeg ni google nema informacija bude izabran, imamo pismenu potvrdu da procedura nije bila zakonita, ali to autor ne shvata. Jer, čega se pametan stidi, 072info objavljuje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.