Četvrtak, 23 Marta

RyanAir danas počinje letove iz Tuzle: Jeftinije do Beča, nego do Sarajeva

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla danas će poletjeti prvi avion niskobudžetne kompanije RyanAir. Prvo će avion ove kompanije, na letu iz Beča, u 16.30 sletjeti na tuzlanski aerodrom, a 25 minuta kasnije poletjeće ka istoj destinaciji.

Osim toga, već sutra će početi letovi za Stockholm u Švedskoj. Prvi let je planitan za sutra ujutro. Osim ka ove dvije destinacije, RyanAir će uspostaviti i liniju ka Mwmmingenu u Njemačkoj.

RyanAir je jedna od najpoznatijih niskobudžetnih aviokompanija na svijetu, koja omogućava letove po izuzetno niskom cijenama. U zavisnosti o termina leta, kartu za Beč će, recimo, biti moguće kupiti i za 10 maraka.

Recimo, povratna karta za Memmingen, smješten između Ulma i Münchena, ukoliko letite 4., a vraćate se 7. novembra, iznosi oko 70 KM, dok će povratna karta za Beč, ako polazite 5., a vraćate se 8. novembra, iznositi 20 KM u osnovnom paketu.

Ilustracije radi, cijena autobusne karte Od Tuzle do Sarajeva u prosjeku košta nešto manje od 30 maraka.

Važno je napomenuti da niskobudžetne komapnije nisku cijenu leta nude nauštrb usluga koje nude velike kompanije.

Osim toga, i WizzAir, još jedna poznata niskobudžetna kompanija, preselila je svoju bazu iz Sarajeva u Tuzlu, odakle obavlja letove ka 15 destinacija širom Evrope.