Nedjelja, 29 Januara

SAD: Ispred crkve ubijeno troje, na groblju ranjeno dvoje ljudi

Muškarac je pištoljem ubio dvije žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dvije osobe na groblju u Viskonsinu, prenosi Reuters.

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mjesta pronašli su troje mrtvih, saopćili su iz šerifove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopćila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopćio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedjelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u sjevernom dijelu Njujorka, 19 djece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva ljekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.