Utorak, 6 Juna

Selmo Cikotić : Nikada nisam žalio sebe kada se trebalo boriti za državu

Kandidat SDA za ministra sigurnosti BiH Selmo Cikotić čeka rasplet i glasanje u državnom parlamentu za njegovo imenovanje, a u međuvremenu poručuje da je kandidaturu prihvatio prije svega iz patriotskih razloga.

Cikotić poručuje da je kandidaturu prihvatio jer misli da kao neko ko ima dosta praktičnog i teorijskog iskustva iz oblasti sigurnosti i odbrane može dati doprinos.

S obzirom da dolazi na tzv. vruću stolicu s obzirom na brojne izazove i probleme u oblasti sigurnosti, a prije svega kada je riječ o migrantskoj krizi, za sada nije želio iznositi detaljne planove i potencijalna rješenja.

“Sačekat ću kandidatura prođe pa ću onda detaljnije komentirati sve” istakao je.

Ipak, poručio je šta ga je najviše ponukalo da uopće prihvati kandidaturu.

“Nikad nisam žalio sebe u trenucima kad se trebalo boriti za državu, ali za državu svih njenih građana i svih njenih naroda i ni u kom slučaju za jedan narod pojedinačno već za dobrobit svih”, naglasio je Cikotić.

Trenutno se čeka stavljanje na dnevni red sjednice državnog parlamenta imenovanje Cikotića, a sudeći prema prvim reakcijama iz SNSD-a i HDZ-a cijeli proces bi mogao potrajati. Spomenute stranke su već iskazale određene razloge zbog kojih bi mogle blokirati imenovanje Cikotića, a to bi s edodatno moglo odraziti i na rad Vijeća ministara, koje i u dosadašnjem periodu nema neke zavidne rezultate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.