Nedjelja, 28 Maja

SIPA objavila detalje akcije u Zenici, pretresi na 11 lokacija

Policijski službenici SIPA-e od jutros vrše pretrese na 11 lokacija na području Grada Zenica.

Kako je za Radio ZENIT rečeno u ovoj Agenciji, pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi.

– Riječ je o djelima iz Krivičnog zakona FBiH. U operativnoj akciji “Zenicatrans” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese stambenih i službenih prostorija, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentovanja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica – saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresi se vrše po naredbi Kantonalnog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije.

– Uzimajuću u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno. Trenutno ne možemo potvrditi da li je jedna od privedenih osoba gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović – kazali su za Radio ZENIT iz SIPA-e.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.