Četvrtak, 23 Marta

Stay connected: ZSF večeras donosi Noć rock’n’rolla na Vranduku

Zenica Summer Fest 2020 online nastavlja se i večeras manifestacijom “Noć rock’n’rolla” koja se prethodnih 10 godina održava na tvrđavi Vranduk.

„Noć rock’n’roll-a“  je prošle godine u okviru ZSF-a obilježila deseti rođendan. Predprošle, kao i prošle godine, organizatori ZSF-a su prepoznali potencijal i bitnost ovog, već tradicionalnog događaja, te su ga uvrstili u svoj program.

Osnovni cilj ove manifestacije je promocija domaćih bendova i podrška u njihovom razvoju i postavljanju na čelo ovdašnje rock-kulture. Svake godine ovdje se okupe ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock’n’rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim starim vremenima. Na stejdžu u Vrandučkoj kuli nastupali su mnogi zenički bendovi i izvođači, grupe iz drugih BH gradova, kao i posebni-specijalni gosti poput Vajte,Tife i Dragana Stojkovića Bosanca“, rekao nam je Nisvet Abdulović, prvi čovjek manifestacije „Noć RNR u Vranduku“.

Zbog epidemiološke situacije ove godine „Noć rock n rolla“ ćemo ipak gledati online na svim platformama RTV Zenica sa početkom u 20 i 30h.(E.S.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.