Subota, 25 Marta

“Stručnjaci” iz Gradske uprave rasformirali izolatorij predviđen za Covid pacijante

Gradonačelnik Zenice, u slobodno vrijeme između izleta po zeničkim sastajalištima nezvaničnih planinarskih društava Komandant Štaba Civilne zaštite Fuad Kasumović “kritikovao” je više nivoe vlasti u još jednom bezuspješnom pokušaju da bude primjećen.

Navršila se evo godina kako je tzv. Štab Civilne zaštite naredio prskanje ulica gradske pješačke zone vodom dok se ne nabave dezinfekciona sredstva.

Prskanje, jer su “stručnjaci” prije odradili “dezinfekciju” nego što su kupili hemijska sredstva, a “izvršioci” su imali obuku u trajanju od nekoliko minuta, bez potrebnih certifikata za ljude koji rade sa hemijskim sredstvima.

Preživjela je Zenica to prskanje, baš kao i “Izolatorij” u Nemili, u prostoru koji je prethodna dva puta bio “velika milionska investicija koja zapošljava stotine Zeničana” i šta još sve ne. Samo “MekDolans” nije “komandant Fudo” smjestio u Omladinsko naselje u Nemili, ali, nikad se ne zna,…

Kad smo kod Izolatorija, Fuadova desna ruka i ne samo to, briljirala je u pojašnjavanju šta će se dogoditi ako se unište kreveti, koje su građani Zenice platili za izolatorij.

  • Kupićemo druge (vašim parama) reče Almira Baručija.

Vratimo se na početak priče – Komandant Fudo se žali kako se ne objavljuju podaci o broju oboljelih i umrlih u ZDK. Zanimljivo je da više ni on nema povjerenja u beživotnu RTV Zenica. I dok se informacije iz kantona redovno ažuriraju na dnevnoj osnovi, većina medija ih čak i objavljuje, ali ne i oni kojima upravlja Fuad K.

Baš kao i za svako rješenje koje ponudi dotični, on prvo napravi problem (zabrani RTV Zenici prenošenje informacija) a onda optuži Krizni štab da medijima ne daju podatke o oboljelim. Što je čista laž. Mediji u Zenici svakodnevno objavljuju stanje, baš kao i ZDK, a lokalne vijesti vidljive su i u Maglaju, Tešnju, Žepču, Kaknju, Visokom,i to iz lokalnih Higijensko-epidemioloških službi.

Odgovor zašto HES u Zenici ne daje te podatke, komandant Fudo ne treba tražiti dalje od svoje kuće u Perinom Hanu….

Međutim, kad ste na planini, u društvu “planinara” i dernečite na doniranim krevetima, koje ćete “korištenjem” po saradnici Baručiji, uništiti, promaknu vam vijesti. Čak i ako je članica tog štaba odnedavno vaša supruga u narodu poznata kao direktorica “A,E,I,O,U”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.