Nedjelja, 2 Oktobra

Sukob sa gradonačelnikom Zenice vodi u propast?!

Upravni odbor Nogometnog kluba Čelik trebao bi znati da otvoreni sukob sa gradonačelnikom Zenice vodi NK Čelik u sunovrat iz kojeg se neće izvući. Iako su gradonačelnikove namjere da preko leđa NK Čelik popunjava rupe u budžetu prljave, UO Čelika bi se trebao suzdržati od medijskog pritiska.

Poslednji koji su ga pritiskali bili su zaposlenici JP Zenicatrans, da bi nakon toga završili na zeničkom birou za zapošljavanje. Nakon svega, na upit novinara televizije N1 šta je bilo sa radnicima Zenicatransa, gradonačelnik je odgovorio da ga oni više ne zanimaju. I upravo zbog toga danas imamo Zenicatrans u stečaju, radnike na birou.

Iako Grad Zenica klubu još uvijek nije prebacio niti jednu tranšu prikupljenu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje, duboko smo uvjereni da će Gradska uprava na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji s NK Čelik Zenica svoju obavezu ispoštovati. Pandemija je, punjenje budžeta je usporeno, i kao i svi korisnici budžeta i Čelik mora osjetiti teret krize, navodi se u saopštenju grupe navijača Čelika i simpatizera gradonačelnika Zenice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.