Četvrtak, 23 Marta

Susreti kulturno-umjetničkih društava

U organizaciji kulturno-umjetničkog društva „Plamen“ iz Zenice, te uz učešće više od 60 gostiju iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova u Domu Preporoda održani su 9. Etno-folklorni susreti.

Danas smo organizovali 9. manifestaciju „Etno folklorni festival Zenica 2020.“ na koji smo pozvali kulturno-umjetnička društva iz Mostara, Zenice i Breze. Pošto je pandemija korona virusa imali smo mnogo problema pri samoj organizaciji, ali i pored svega i smanjenja broja učesnika na 65, uspjeli smo sve privesti kraju i nadamo se da će sve proći dobro“, kaže Haris Muminagić, predsjednik KUD „Plamen“.

Na smotri su se folklornim igrama naroda BiH predstavili domaćin KUD Plamen, zatim KUD Breza, KUD Filigran i Gračanica, te KUD „Bijelo polje“ iz Mostara.

Mi smo tu da podržimo organizatora i sve ove aktivnosti koje za cilj imaju promociju folklora i naše kulture. Nedavno smo u Mostaru organizovali sličnu manifestaciju, gdje su nastupili članovi KUD-a „Plamen“. Danas smo se predstavili sa igrama iz srednje Bosne“, rekao je Omer Hujdur, zamjenik predsjednika KUD „Bijelo polje iz Mostara.

Etno-folklorni susreti održani su uz poštivanje svih preporuka kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona. (Rešad Šabanović)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.