Nedjelja, 28 Maja

Trivić o Kosovu: Oni koji su pokrali izbore u RS, sada mute vodu i u Srbiji

Isti oni koji su svim silama uticali na davanje legitimiteta pokradenim izborima u Republici Srpskoj sada mute vodu i u Srbiji – smatra potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.

Ona je istakla da je neodgovorna politika evropskih sila, dovela srpski narod na Кosovu još jednom u egzistencijalnu opasnost.

– Deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma “samoproglašene” vlasti u Prištini nisu ispunili osnovne stvari koje bi ublažile tenzije – navodi potpredsjednica PDP Jelena Trivić.

– U geopolitičkom zemljotresu koji je počeo ratom između Rusije i Ukrajine mnogi pokušavaju da izigravaju diplomatske veličine i mišiće pokazuju na Srbima. Isti oni koji su svim silama uticali na davanje legitimiteta pokradenim izborima u Republici Srpskoj sada mute vodu i u Srbiji. Lideri Njemačke i Francuske dodatno raspiruju mržnju kojom Aljbin Кurti napada Srbe širom Кosova i Metohije – navela je Trivić, koja je bila opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Svjesna sam, kaže ona, šta naš narod prolazi u ovim trenucima.

– Na svojoj koži sam osjetila kako je to kad si u pravu, a moćnici pogaze sve to. Moje misli i molitve su sada sa svim Srbima koji ponosno stoje i brane našu duhovnu i nacionalnu kolijevku Кosovo i Metohiju. Rukovodstvu Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem želim da istraju u odgovornoj politici kakvu su vodili sve vrijeme i da uprkos svim iskušenjima i pritiscima, dijalogom i pregovorima razriješe ovu krizu. Sa vama su svi iskreni patrioti RS jer odavde nema nazad – navela je Trivić u objavi na Fejsbuk profilu.’

Izvor: srpska.info