Srijeda, 29 Marta

Tuka: Išao sam na sve ili ništa, presretan sam što sam svoju zemlju uveo u veliko finale

Tuka: Išao sam na sve ili ništa, presretan sam što sam svoju zemlju uveo u veliko finale- Amel Tuka prvi put u karijeri trčat će u finalu Olimpijskih igara.

Najbolji bh. atletičar borit će se za medalju u disciplini na 800 metara. On je danas u grupi 3 polufinalne utrke zauzeo drugo mjesto. Ostvario je i svoje najbolje vrijeme ove sezone 1:44.53.

– Šta reći poslije dva dana nervoze, pritiska, iščekivanja. Zaista je jako teško naći bilo kakve riječi da opišem svoje trenutno stanje. Čekat ćemo da se slegne pa ćemo detaljnije pričati o tome. Od srca se želim zahvaliti svima na velikoj podršci. Presretan sam i preponosan što sam svoju zemlju uveo u veliko finale Olimpijskih igara. Poseban i neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva. Teško je u ovom trenutku govoriti o svemu. Radujte se, veselite se. Ovaj ulazak u finale poklanjam Bosancima i Hercegovcima, ljubiteljima sporta. Želim da podijelim svaki trenutak svoje sreće sa svima – javio se Tuka iz Tokija.

On dodaje da nije želio kaklulisati, već da je išao na jednu od prve dvije pozicije.

– Što se tiče trke, svi su moju grupu nazvali grupom smrti. Bilo je zaista jakih imena, dobrih takmičara, brzih ljudi. Pripremio sam se na to. Od samog početka ništa nisam prepuštao slučaju. Išao sam na sve ili ništa. Da prođem, ili ne prođem. Nisam želio nikakve kalkulacije da se možda provučem i kroz vrijeme. Želio sam da budem među prva dva i prođem u historijsko finale – dodao je Tuka.

Finalna utrka održat će se u srijedu, 4. augusta s početkom od 14.05 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.