Četvrtak, 8 Decembra

U akciji “Transporter“ pronađeno 303 kilograma opojne droge skank

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republike Srpske su okviru operativne akcije kodnog naziva “Transporter“ pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osam od devet lica koja su lišena slobode u ovoj akciji, sprovedeno je danas u ranim jutarnjim časovima u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, dok se za jednim licem još traga.

– U akciji ‘Transporter’ izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga – istakli su iz MUP-a RS.

U akciji “Transporter“ učestvuju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, te policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.