Naslovnica BiH U BiH 436 pozitivnih na koronavirus, preminulo 17 osoba

U BiH 436 pozitivnih na koronavirus, preminulo 17 osoba

U Bosni i Hercegovini registrovano je još 436 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 1.736 obrađenih testova. Preminulo je 17 osoba, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta.

Poređenja radi, jučer je u Bosni i Hercegovini registrovano 908 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 3.331 obrađenog testa. Preminula je 21 osoba.

U Federaciji Bosne i Hercegovine registrovano je 280 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 1.238 obrađenih testova. Preminulo je devet osoba.

Od početka pandemije registrovane su 144.822 osobe koje su bile pozitivne na koronavirus, od 823.573 obrađena testa. Ukupno je preminulo 5.712 osoba, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska

U Republici Srpskoj registrovano je 149 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 349 obrađenih testova. Preminulo je sedam osoba.

Hospitalizirano je 656 osoba, od čega je 46 priključeno na respirator. Pod zdravstvenim nadzorom je 5.191 osoba.

Od početka pandemije registrovana je 69.981 osoba koja je bila pozitivna na koronavirus, od 307.827 obrađenih testova. Zdravsteni nadzor je izvršen nad 197.632 osobe, a ukupno su preminule 3.973 osobe, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu registrovano je sedam osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 149 obrađenih testova. Oporavile su se tri osobe, dok je jedna osoba preminula, saopćili su iz Vlade Brčko distrikta.

Izvor: klix.ba

Najpopularnije

Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za Merkelinog nasljednika

Njemački socijaldemokrati (SPD) tijesno su pobijedili na nedjeljnim nacionalnim izborima, pokazali su prognozirani rezultati, i osvojili “jasan mandat” da vode vladu prvi...

Stanje na putevima: Učestali sitniji odroni, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana, posebno u gradskim centrima. Vozačima se skreće pažnja...

Najave povećanja minimalnih plata dobrodošle u vrijeme poskupljenja

Predsjednica Udruženja “Klub potrošača” TK Gordana Bulić izjavila je za Fenu da su najave povećanja minimalnih plata dobrodošle, iako ne misli da...

Potrošačke cijene u augustu više za 0,2 posto u odnosu na juli

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu u prosjeku su više za...