Naslovnica BiH U BiH 67 pozitivnih na koronavirus, preminule dvije osobe

U BiH 67 pozitivnih na koronavirus, preminule dvije osobe

U Bosni i Hercegovini danas je registrovano 67 osoba pozitivnih na koronavirus od 1.907 obrađenih testova. Preminule su dvije osobe koje su bile zaražene ovim virusom, podaci su entitetskih zdravstvenih zavoda i Vlade Brčko distrikta.

Poređenja radi, u Bosni i Hercegovini je jučer registrovano 46 osoba koje su pozitivne na koronavirus od 1.626 obrađenih testova. Preminula je jedna osoba.

Federacija Bosne i Hercegovine

U Federaciji Bosne i Hercegovine je registrovano 55 osoba pozitivnih na koronavirus od 1.352 obrađena testa. Preminula je jedna osoba koja je bila zaražena ovim virusom.

Osobe pozitivne virus su iz Unsko-sanskog kantona, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Tuzlanskog, Kantona Sarajevo i Kantona 10.

Ukupno je registrovano 134.559 osoba koje su bile pozitivne na virus od 750.955 obrađenih testova. Od početka pandemije su preminule 5.542 osobe, saopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska

U Republici Srpskoj je registrovano 11 osoba koje su zaražene koronavirusom od 341 obrađenog testa. Preminula je jedna osoba koja je bila zaražena ovim virusom.

Trenutno je hospitalizirano 39 osoba, dok su pod zdravstvenim nadzorom 103 osoba.

Ukupno je regsitrovano 64.457 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus od 290.406 testiranih. Od početka pandemije je preminulo 3.809 ljudi.

Od zaraze su se oporavile 56.033 osobe, saopćili su iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu je registrovana jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus od 214 obrađenih testova. Nije preminula niti jedna zaražena osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom je 11 osoba, a trenutno su aktivna četiri slučaja.

Od početka pandemije koronavirusa je registrovano 6.706 osoba koje su pozitivne na koronavirus od 32.257 obrađenih testova. Od ove zarazne bolesti su se oporavile 6.364 osobe, dok je preminulo 338 osoba, podaci su Vlade Brčko distrikta.

Najpopularnije

Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za Merkelinog nasljednika

Njemački socijaldemokrati (SPD) tijesno su pobijedili na nedjeljnim nacionalnim izborima, pokazali su prognozirani rezultati, i osvojili “jasan mandat” da vode vladu prvi...

Stanje na putevima: Učestali sitniji odroni, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana, posebno u gradskim centrima. Vozačima se skreće pažnja...

Najave povećanja minimalnih plata dobrodošle u vrijeme poskupljenja

Predsjednica Udruženja “Klub potrošača” TK Gordana Bulić izjavila je za Fenu da su najave povećanja minimalnih plata dobrodošle, iako ne misli da...

Potrošačke cijene u augustu više za 0,2 posto u odnosu na juli

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu u prosjeku su više za...