Naslovnica BiH U BiH danas 173 novozaražene osobe, preminulo pet pacijenata

U BiH danas 173 novozaražene osobe, preminulo pet pacijenata

U Bosni i Hercegovini danas su prijavljena 173 slučaja koronavirusa nakon što je testirana 1.831 osoba. U istom periodu preminulo je pet pacijenata koji su imali oboljenje Covid-19.

Poređenja radi, jučer su u BiH bila 322 slučaja koronavirus, a registrovana su i dva smrtna slučaja.

Federacija BiH

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.545 uzoraka, od čega je 111 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Zapadno-hercegovačkom i Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 798.788 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 140.012 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5 589.

Republika Srpska

U pоsljеdnja 24 sata izvršеnо је tеstirаnjе 197 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа u Republici Srpskoj, а virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 59 оsоbа.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS-a su priјаvljеnа čеtiri smrtnа slučаја.

Dо sаdа је pоtvrđеnо 66.445 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulе su ukupnо 3.863 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаnо је ukupnо 299.510 оsоbа.

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u Rеpublici Srpskој је 322, u UKC RS-a 183, а u оstаlim bоlnicаmа 139. Nа rеspirаtоru је 37 оsоbа (29 u UKC RS-a, 8 u оstаlim bоlnicаmа).

Pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm trеnutnо је 2.512 оsоbа, а nаdzоr је zаvršеn kоd 194.810 оsоbа.

Brčko Distrikt

Danas su u Brčko distriktu registrovana tri nova slučaja zaraze virusom korona nakon 89 testiranih. Zabilježen je oporavak jednog pacijenta.

Izvor: klix.ba

Najpopularnije

Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za Merkelinog nasljednika

Njemački socijaldemokrati (SPD) tijesno su pobijedili na nedjeljnim nacionalnim izborima, pokazali su prognozirani rezultati, i osvojili “jasan mandat” da vode vladu prvi...

Stanje na putevima: Učestali sitniji odroni, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana, posebno u gradskim centrima. Vozačima se skreće pažnja...

Najave povećanja minimalnih plata dobrodošle u vrijeme poskupljenja

Predsjednica Udruženja “Klub potrošača” TK Gordana Bulić izjavila je za Fenu da su najave povećanja minimalnih plata dobrodošle, iako ne misli da...

Potrošačke cijene u augustu više za 0,2 posto u odnosu na juli

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu u prosjeku su više za...