Subota, 1 Aprila

U protekla 24 sata u Zenici uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja droge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.09.2020. godine, u 20,00 sati, u ulici Londža, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica G.T., rođenog 1972. godine, iz Maglaja, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice G..T. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 28.09.2020. godine, u 18,10 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Kamberović polje, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica C.M., rođenog 1995. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli tri sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području ZDK dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.