Ponedjeljak, 27 Marta

U Rusiji ismijali Vučićevo ponašanje u Bijeloj kući

Portparolka Ministarstava vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova ismijala je posjetu Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije njegovo ponašanje u Bijeloj kući prilikom razgovora sa Donaldom Trumpom.

Naime, ona je na svom Facebooku uporedila njegovu fotografiju iz Bijele kuće sa kultnom scenom iz “Sirovih strasti” koju je izvela Sharon Stone.

Fotografija koju je podijelila i Zakharova naišla je na ismijavanje na gotovo svim društvenim mrežama.

  • Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj dva, ko god da ste. Vjerujte mi – napisala je Zakharova.

Na njen post reagirao je direktor kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić koji je svojim komentarom stao u odbranu predsjednika Vučića.

  • Zamisli taj predsjednik nijednu ružnu riječ protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mjestu. A zamisli taj predsjednik je kod ruskog predsjednika po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu. Ja vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram vas bilo – napisao je Đurić.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su 4. septembra u Bijeloj kući ekonomski sporazum. 

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.