Srijeda, 29 Marta

U Tužilaštvu BiH formiran predmet protiv Milorada Dodika zbog sigurnosnih prijetnji

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Sasvim je razumljiv interes javnosti za podnesene prijave protiv člana Predsjedništva BiH, gospodina Milorada Dodika koje su pristigle u posljednje vrijeme, posljednja dana 18. oktobra godine. Radi blagovremene spoznaje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je već po primitku prve prijave formiran predmet i zadužen tužilac a ostale prijave su također u radu”, navedeno je iz Tužilaštva BiH. Nije izeneseno više detalja.Podsjetimo, u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kojima iskazuje prijetnje teritorijalnom integritetu i najvišim institucijama BiH.

Ovo je za portal Klix.ba potvrdio tužilac Džermin Pašić koji je kazao da ja sam službenom korespodencijom zatražio formiranje predmeta. Pašiću su se kasnije pridružili tužioci Izet Odobašić, Elvira Stanojlović i Saša Sarajlić.

Milorad Dodik posljednjih dana dodatno je radikalizirao svoje i onako ekstremne stavove te je u više navrata nagovijesti rušenje ustavnog poretka i raspad države Bosne i Hercegovine.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.