Utorak, 7 Februara

U Zenici obijena dva putnička automobila

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 26.12.2022.godine, u vremenu od 21,00 do 21,45 sati, u ulici Aleja šehida, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom je iz putničkog motornog vozila marke “Škoda”, vlasništvo R.B. iz Zenice, otuđena navigacija marke “Garmin”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 26.12.2022.godine, u vremenu od 21,00 do 22,10 sati, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz putničkog motornog vozilo marke “Mercedes”, vlasništvo Š.Đ. iz Bihaća, otuđena određena količina prehrambenih predmeta i jedne patike. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka krminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 26.12.2022.godine, u 19,40 sati, u ulici Donje Rosulje, u trgovini “DM”, od strane lica J.N. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je otuđio kozmetičke proizvode ali je spriječen od strane uposlenika i zadržan do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U toku noći 25/26.12.2022.godine, u ulici Branilaca, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” kojom prilikom su iz pomoćnog objekta vlasništvo H.K. iz Kaknja, otuđena ručna kolica, elektro kabal i sitni alat. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 25/26.12.2022.godine, u mjestu Poljice, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom su iz kuće vlaništvo B.M. iz Zavidovića, otuđena dva TV-aparata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 25/26.12.2022.godine, u ulici Jusufa Polića Ribara, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, kojom prilikom je iz kuće vlasništvo P.Dž. iz Zavidovića, otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.