Ponedjeljak, 27 Marta

U Zenici opljačkana dva vozila, ukradeni kafa i nafta

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je izvršeno najviše krivičnih djela dok je u Varešu, Kaknju i Olovu izvršeno jedno krivično djelo.

Zenica

Dana 09.11.2022.godine, u 9 sati, u ulici Blatuša, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, vlasništvo B.A., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina kafe. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.11.2022.godine, u 10 sati, Policijska stanica Centar je obaviještena da je u ulici Sarajevska, izvršeno krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je iz teretnog motornog vozila marke “MAN”, vlasništvo firme “Ferum transporti” Zenica, otuđena određena količina nafte. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.11.2022. godine, u 11:20 sati, u ulici Tetovska, prilikom pregleda lica D.D. (1981.) iz Zenice, pronađen je upakovani sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.11.2022 godine, u 20 sati, u ulici Tetovska, prilikom pregleda lica K.B. (1995.) iz Zenice, pronađen je upakovani sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U toku noći 08./09.11.2022.godine, ispod mosta auto puta A-1, u mjestu Rošćevina, izvršeno je krivično djelo “Oštečenje tuđe stvari”, kojom prilikom je oštečen optički kabal, vlasništvo Javnog preduzeća “Autoceste FBiH”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Vareš

Dana 09.11.2022.godine, u vremenu od 09:10 do 10 sati, u ulici Zvijezda, po naredbi Općinskog suda u Visokom, od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i istražitelja Policijske stanice Vareš, izvršen je pretres stana koji koristi Š.H. (1995.) iz Vareša. Tom prilikom je pronađena određena količina biljne i praškaste materije koja asocira na opojnu drogu. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Olovo

U vremenskom periodu od 18.04. do 09.11.2022.godine, u mjestu Kamensko, izvršena je krađa određene količine telefonskog kabla vlasništvo “BH Telecom” d.d. Sarajevo. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.