Petak, 30 Septembra

U Zenici počinje vakcinacija trećom – booster dozom

Prema dodatnim preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva vezane za vakcinaciju protiv COVID-19, obavještavaju se svi punoljetni i zainteresovani građani sa područja Grada Zenica kojima je prošlo najmanje šest mjeseci od primanja druge doze vakcina Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm i Sinovaca da se trećom/booster dozom Pfizer vakcine mogu vakcinisati u utorak 30. novembra u terminu od 12 do19 sati u prizemlju Doma zdravlja (Služba za higijenu i epidemiologiju).

– Svi građani koji dođu na vakcinalni punkt, a kojima nije prošlo najmanje 6 mjeseci od druge doze, neće moći primiti treću/booster dozu, stoga molimo da se pridržavate gore navedenih uputa. Vakcinacija istom vrstom vakcine je standardna praksa, ali moguća je i vakcincija različitom vrstom vakcine protiv COVID-19 – navode iz Doma zdravlja Zenica.

Vakcinacija će se odvijati bez prethodne najave i poziva.

– Svi koji dolaze na vakcinalni punkt sa sobom su dužni ponijeti svoj vakcinalni karton. Molimo da poštujete javni red i mir prilikom dolaska na vakcinaciju. Obavezno nošenje maske i držanje fizičke distance – ističu na kraju iz Doma zdravlja Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.