Utorak, 6 Juna

U Zenici sutra kampanja MUP-a ZDK na temu opasnosti pucanja u vazduh iz vatrenog oružja

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će centralnim događajem u TC “Džananović” u Zenici sutra započeti društveno odgovornu kampanju pod sloganom “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!” koja će se u narednim danima provoditi na području cijelog kantona.

Kampanja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini (PILLAR)”.

U sklopu centralnog događaja u Zenici, na navedenoj lokaciji će biti postavljen promotivni štand na kojem će policijski službenici u vremenu od 11:00 sati do 13:00 sati, dijeliti građanima promotivni materijal, te generalno edukovati građane na temu opasnosti pucanja u vazduh iz vatrenog oružja koje nenamjerno može prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Cilj naznačenih aktivnosti je da se podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i da se promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tokom trajanja kampanje policijski službenici će u svim gradovima na području Zeničko-dobojskog kantona dijeliti promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje, te apelovati na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci praznične proslave ne bi završile sa tragičnim posljedicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.