Srijeda, 29 Marta

Uhapšen direktor OSA-e Osman Mehmedagić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) uhapsili su Osmana Mehmedagića, direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (OSA).

Ovu informaciju potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, a kako je navedeno, Mehmedagić se obavlja po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga istražuje u aferi “Diploma”, ali se sumnjiči i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

“Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O.M. iz Sarajeva i isti nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi. U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo”, kazo je Hadžiabdić.

Podsjetimo i to da je nedavno uhapšen i Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta u Tuzli. On je osumnjičen  za krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Po nalogu Suda BiH, OSA je početkom jula predala lični dosje Mehmedagića koji je predan ovlaštenim službenicima MUP-a KS.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.