Subota, 1 Aprila

Uprava Čelika o stanju u klubu i dugovanjima

NK Čelik uputio je saopštenje za javnost putem svoje zvanične Facebook stranice, a isto prenosimo u cijelosti.

  • Poštovani članovi i posjetitelji naše stranice,

Ovim putem želimo u kratkim crtama obavijestiti javnost o našem radu, a u utorak, kada je zakazana skupština, ćemo svojim članovima detaljnije objasniti rad i stanje u klubu.

Prije svega, našom zadnjom analizom zatekli smo potraživanja prema igračima u vrijednosti od 1,270,744 KM, radnoj zajednici i trenerima 152,340.00 KM. Dogovoreni iznosi, koje smo morali iznijeti na sjednici GV su dijelom pali u vodu, jer prva uplata nije bila na vrijeme, zbog čega je i UO podnio ostavku. Kako god, UO i pregovarački tim NK Čelik nisu prestali sa radom te smo kontaktirali i još preostalih 45 igrača kojima NK Čelik duguje, 11 članova radne zajednice i 7 trenera, a stizali su nam i novi iznosi. To nas nije poljuljalo i sa nekima smo našli zajedničku riječ, sa nekima ne. Ovim putem želimo se zahvaliti sljedećim igračima :

Salčinović Fenan, Aidin Mahmutović, Nurković Adis, Vrhovac Vedran, Sejmen Hanan, Žuna Selim, Karajbić Fikret, Aldin Šišić, Šehić Haris, Horić Kenan, Ćubara Almir, Klarić Sanin, Gavrić Nikola, Mešić Mirnes, Bjeloš Nikola, Mehić Mahir, Vardo Harun, Sivac Eldar, Bajraktarević Semir, Pavlović Bojan, Aganspahić Almir, Perišić Marko.

Svim ovim igračima su uplaćeni dogovoreni iznosi, osim onih koji su oprostili. Posebno se želimo zahvaliti našoj radnoj zajednici i trenerima, jer to su naši istinski heroji, na koje se ne smije zaboraviti, te gospodinu Almiru Seferoviću s kojim je sklopljen sporazum jučer. Nakon dugo vremena, prvi put je isplaćena radna zajednica, osim dva lica s kojima nismo našli zajedničku riječ.

Napominjemo, nismo tražili od svakog da oprosti cjelokupna dugovanja, tražili smo zajedničku riječ i partnera u svakom. Neki nisu htjeli razgovarati i to oni od kojih nismo očekivali takav odgovor. Kako god, mi opet pozivamo igrače s kojima je postojao prethodni dogovor, da ga realizujemo i zajedno skinemo mrenu s očiju NK Čelik, kako bi u konačnici progledao.

Ima i onih koji su promijenili svoje mišljenje i namirisali novac zaboravljajući činjenicu da trebamo uklopiti dug koji je i tri puta veći od uplaćenog iznosa. Da li je naša greška što smo transparentni? Da li je naša greška što želimo spasiti klub od gašenja? Nikad !

Molimo javnost da ne nasijeda na floskule polovnih medija koji će za klik na njihov link prodati svoje novinarsko dostojanstvo, koje je nekada nešto i značilo.

Skupština je odabrala najniži rang da dobijemo mir u radu i stabilizujemo klub upravo ovakvim stvarima i da očistimo repove koje su ostavili mnogi prije nas. Boli nas činjenica što se pojedini igrači drže u nekakvim klanovima, a znaju da su potpisivali štetne ugovore za klub. Vidjeli su “masne” ugovore za koje nisu ni sami vjerovali da ih Turci mogu ispuniti, ali su znali da će ih pokušati naplatiti, pa kad god. Ironično je da su skoro svi šutili za vrijeme Turaka, samim tim su i sudjelovali u mutnim radnjama sa istima, a sada su nevinašcad i traže svoje “mukotrpno zarađene pare”. Ako je tako, kako smo ispali 2 puta za vrijeme lažnih investitora?

Ovim putem obavještavamo javnost da ako se ne uspijemo dogovoriti sa ostatkom igrača, da ćemo isti novac preusmjeriti na deblokadu računa i vraćanje dugova Upravi za indirektno oporezivanje, jer naš obraz će ostati čist, a svi se trebamo prošetati ovim gradom. Nama je bitno da klub bude čist i da se radi transparetno, a kad ćemo dočekati bolja vremena, to neka ovisi o svima nama. Imena svih dužnika će biti objavljena na Skupštini NK Čelik, zakazanoj za 8.9.2020. godine.

Kako mi stojimo iza svojih riječi i djela, neka stoje svi” – navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.