Četvrtak, 23 Marta

Visočaninu ukraden novac sa bankovne kartice, policija preuzela istragu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 13.11.2022.godine, u 22:05 sati, u mjestu Nemila, prilikom pregleda lica A.H. (1991.) iz Tešnja, pronađen je upakovani sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 14.11.2022.godine, u 08:50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Računalna prijevara”, počinjeno na štetu B.A. iz Visokog, kojom prilikom je sa njenog bankovnog računa, podignut određeni iznos novca. Rad na dokumetovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U toku noći 13./14.11.2022.godine, u mjestu Zbilje, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je iz pomoćnog objekta, vlasništvo S.B. iz Visokog, otuđena motorna pila marke “Stihl” i elektro kabal. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 14.11.2022.godine, u 10:30 sati, u mjestu Ponijeri, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u vikendicu, vlasništvo P.E. iz Kaknja, kojom prilikom je otuđena određena količina građevinskog materijala i alata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 14.11.2022.godine, u 08:50 sati, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je krađa jednog pluga za traktor, vlasništvo C.M. iz Žepča. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.