Subota, 25 Marta

Vitomir Paškalj novi trener NK Romari iz Viteza

Vitomir Paškalj novi trener NK Romari iz Viteza- Seniori NK Romari iz Viteza koji se od ove sezone takmiči u Kantonalnoj ligi SBK/KSB danas su dobili i novog trenera.

Vitomir Vito Paškalj, veliko bosanskohercegovačko nogometno ime, profesionalac od glave do pete, preuzima seniorsku ekipu ovog kluba. Paškalj posjeduje UEFA B trenersku licencu, te je jedno vrijeme proveo na klupi NK Čelik, kao pomoćni trener.

Zanimljivo da je ovaj Zeničanin prošle sezone na nagovor prijatelja iz ovog kluba odlučio odigrati i jedan meč za seniore ovog kluba i to u pobjedi od 4:0 protiv Katarine u Fojnici. Paškalj je u toj utakmici odigrao poluvrijeme, te je za poluvrijeme u 48.godini pokazao da je u njemu ostalo još dosta takmičarskog duha.

Inače NK Romari je veoma organizovan klub, koji poseban akcenat pridaje omladinskom pogonu, a nekoliko igrača iz omladinskih kategorija iz ovog kluba u proteklom periodu je otišlo u Dinamo, Zrinjski, Široki, te još nekoliko klubova iz prvog razreda nogometa u BiH, ali i Hrvatskoj.

Autor: sportsport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.