Naslovnica Politika Vučić: Đukanović je uvijek želio Crnu Goru bez Srba

Vučić: Đukanović je uvijek želio Crnu Goru bez Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jučer da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović sve radio da Crna Gora bude bez Srba i da su Đukanovićeve optužbe odraz njegove podsvijesti.

– Ja niti želim niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi – uvek je želio Crnu Goru bez Srba – rekao je Vučić u Kraljevu.

Vučić je rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori kako bi rekao da nema Srba i da je crnogorski predsjednik upravo “autoprojekcijom pokazao da je to tako”.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapća prilikom kontrole vozila u kojem je bio, rekao je da “nema šta da doda” saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

Posljednjih mjeseci traje pravi politički rat na relaciji Beograd – Podgorica, a sve je eskaliralo nedavnim ustoličenjem mitropolita Joanikija na Cetinju.

Javna je tajna da iza crkvenih protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti i nove vlade koje je smijenila onu DPS-ovu Mila Đukanovića stoji srbijanska vlast.

Izvor: klix.ba

Najpopularnije

Socijaldemokrati pobijedili konzervativce u izborima za Merkelinog nasljednika

Njemački socijaldemokrati (SPD) tijesno su pobijedili na nedjeljnim nacionalnim izborima, pokazali su prognozirani rezultati, i osvojili “jasan mandat” da vode vladu prvi...

Stanje na putevima: Učestali sitniji odroni, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana, posebno u gradskim centrima. Vozačima se skreće pažnja...

Najave povećanja minimalnih plata dobrodošle u vrijeme poskupljenja

Predsjednica Udruženja “Klub potrošača” TK Gordana Bulić izjavila je za Fenu da su najave povećanja minimalnih plata dobrodošle, iako ne misli da...

Potrošačke cijene u augustu više za 0,2 posto u odnosu na juli

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u augustu u prosjeku su više za...