Nedjelja, 2 Oktobra

Za mještane Palinovića asfalt je uslov za ostanak u Bosni i Hercegovini!

U nedostatku vizije, investitora i projekata koje je najavljivao i još uvijek najavljuje na sjednicama Gradskog vijeća u saradnji sa polupismenim lokalnim stanovništvom, gradonačelnik Zenice preimenuje sanirane, nedovršene ili skoro dovršene puteve u okolini Zenice. Njihovo preimenovanje vješto ubacuje putem fejk profila šireći pozitivnu sliku četvorogodišnje vladavine kako bi prikazali kozmetičke promjene kao velike promjene.

Jedna od njih osvanula je jutros, a u njenom opisu stoji da je asfalt “uslov za ostanak” ili opstanak u Bosni i Hercegovini‼️
“Nebriga “onih” koji su bili na vlasti više od dvije decenije, maćehinski odnos prema selu dovelo je do toga da su škole zatvarane, kao i zdravstvene ustanove, nisu asfaltirane ni održavane ceste, nisu izgrađeni vodovodni sistemi, o kanalizaciji da se i ne govori, ali to se sve promjenilo dolaskom na čelo grada aktuelnog gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je od početka svoga mandata kao prvi čovjek grada redovno obilazio seoska naselja, razgovarao sa stanovništvom te sve njihove probleme saslušao i jedan po jedan realizirao”, pišu mještani Palinovića koji su dočekali “svoj” kilometar asfalta.
U znak zahvalnosti istom, mještani dali su naziv “Put Fuada Kasumovića”!

O kakvom putu je riječ najbolje ilustruje fotografija na kojoj možete vidjeti kolika je debljina asfalta koji se radi u prisustvu nadzornih organa Fuada Kasumovića. Samo pukom srećom i zahvaljujući vremenskim uslovima putevi ostaju čitavi više od šest mjeseci, u suprotnom malo veći pljusak kiše sapire “predizborni asfalt” Fuada Kasumovića, kako su ga nazvali oni koji se ne slažu sa hvalom mještana Palinovića.

“Evropa je davno osvijestila potrebu da se selo očuva kao samosvjesna socijalna zajednica i životna i radna alternativa urbanom društvu. I kao mjesto na kojem , ne sasvim drugačije nego u gradu, artikuliraju zahtjevi, postavljaju razvojni okviri”, pišu mještani Palinovića. Nažalost, artikulirani zahtjevi mještana Palinovića sveli su se na samo jedan kilometar puta.

Put kojeg su nazvali “Put Fuada Kasumovića” zahvaljujući mještanima Palinovića i fejk profila ostat će zabilježen kao druga kozmetička promjena koja će zaustaviti masovno iseljavanje stanovništva iz domovine. Prva je ukrasno cvijeće na ogradama zeničkih mostova koje mu je donijelo još jedan gradonačelnički mandat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.