Srijeda, 29 Marta

Zašto Kasumović najveći dio budžetskih sredstava troši na asfaltne premaze seoskih puteva?

Odgovor smo djelimično dobili prije nekoliko mjeseci kada je na novoasvaltiranom putu za Perin Han razotkrivena sva brutalnost kradje budžetskih sredstava. U nepobitnom dokazu sa lica mjesta vidjelo se da umjesto prikazanih i naplaćenih 8 cm. asfalta ispod površine imamo samo 2 cm. Naknadnom provjerom i na svim ostalim trasama utvrdjeno je da je stanje gotovo indentično.

Tako da pored visestruko uvećane cijene od realno procijenjenih radova novac se brutalno krade i na debljini asfalta. Neosporno je da se ovdje radi o višemilionskim kradjama u okviru UZP-a izmedju naručioca poslova (Kasumovića) i obavezna tri izvođača radova. Ovdje se krug pljačke od strane istih naravno nezavršava. Dapače, svjesno se otvara prostor za novo – dugoročno isisavanje budžetskih sredstava, jer ovako napravljeni JEDNOKRATNI – JEDNOSEZONSKI ASFALTI zahtjevaju svakogodišnje krpljenje.

Najnoviji dokaz u prilog ove tvrdnje je evo danas otkrivena asfaltna površina kod Kineskog zida, koja je poslije nepune godine od asfaltiranja propala a zašto vidljivo je iz slike sa lica mjesta. Ovoga puta asfaltni premaz nije ni 2 cm. nego svega ŠEST MILIMETARA. Šta mislite koliko će “BAJLAG” debljine od 7 milimetara izdržati?
Sumnjam da će izdržati i do proljeća, a onda” JOVO NANOVO”. E ovo je moji sugrađani razlog zašto su putevi uvijek razrovani a imovinski kartoni Kasumovića, dobro poznata tri izvođača radova i Nadzornih organa, sve veći.

Opšte poznato je da svemu ovome kumuje i korumpirano tužilaštvo, koje svjesno šuti i ne poduzima ništa iako ima protiv Kasumovića preko 40, većinom osnovanih prijava.
Čak i ona najteža (za Zenicatrans) se pokušavaju odbaciti ili pak godinama razvlačiti, sve dok ne zastari.
I umjesto da se ovakvi predmeti promptno rješavaju, oni se razvlače i daje se prostora i vremena kriminalcima da nastavljaju sa pljačkom, umjesto da se hitno pritvore.

Dragi moji sugrađani, nek vam je sretan izbor pa gledajte da ga ponovite naredne godine, jer zašto da tone samo Zenica kad može i cijeli Kanton.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.