Nedjelja, 29 Januara

Zelene beretke i građani Sarajeva prisjećaju se 3. maja 1992. godine

Udruženje Zelene beretke danas u 10 sati kod mosta Drvenija organizuje okupljanje kako bi odali počast stradalim suborcima koji su poginuli 3. maja 1992. godine u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

Pozvali su i građane Sarajeva na mirno okupljanje kako bi izrazili protest i protiv odluke Tužilaštva BiH koje ima namjeru mijenjati stavove suda u Hagu.

– Poštovani članovi, simpatizeri, građani Sarajeva, patriote i svi drugi koji cijene našu borbu za opstanak Bosne i Hercegovine ovim putem vas pozivamo da se okupimo u ulici Dobrovoljačka kod Drvenija mosta 03.05.2022 godine u 10.00 h da odamo počast našim poginulim suborcima. Ovaj poziv je upućen da se okupimo dostojanstveno u mirnoj atmosferi da damo podršku i našim suborcima koji su prije par dana optuženi za “zločin” u Dobrovoljačkoj ulici. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je pod pritiskom srpske politike podiglo ponovo politički proces zvani “Dobrovoljačka” kako bi pokušali izjednačiti branioce i agresora, a posebno nas iznenađuje situacija da Tužilaštvo želi proširiti istragu i na 2. maj kada je i krenuo najveći napad na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Zato okupimo se i poručimo da je došlo vrijeme da se mora sa nekim stvarima prekinuti jer dosta je žrtva trpjela poslijeratna poniženja i laži o časnoj borbi i odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine – navodi se u pozivu Zelenih beretki.