Utorak, 6 Juna

Željeznom šipkom napala Zeničanina, zadobio lakše tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 04.01.2023.godine, u 19,00 sati, u ulici Londža, izvršeno je krivično djelo “Narušavanje nepovredivosti doma” i krivično djelo “Lahka tjelesna ozljeda”, od strane lica I.K. (1958.) iz Zenice, koja je ušla u posjed vlasništvo lica B.N. (1992.) iz Zenice, a potom ga fizički napala željeznom šipkom. Rad na dokumentovanju krivičnih djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 04.01.2023.godine, u 20,20 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, prilikom pregleda lica H.E. (1987.) iz Zenice, pronađen je upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 04.01.2023.godine, u 12,30 sati, u mjestu Donja Zimća, u Trgovinskoj radnji “Dalila”, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je iz dva novčanika, vlasništvo Z.D. iz Visokog, otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 04.01.2023. godine, u 14,40 sati, u mjestu Gornja Seoča, od strane lica S.Z. (1974.) iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”, upotrebom startnog pištolja prema licu J.F. (1961.) iz mjesta Visoko. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U vremenskom periodu od 01.01. do 04.01.2023.godine, u mjestu Bukovlje, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, bušenjem dva pneumatika na putničkom motornom vozilo marke “VW Beetle”, vlasništvo H.E. iz Breze. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U toku noći 03/04.01.2023.godine, u ulici Radnička, iz prostora Privrednog društva “Krivaja Mobel” doo Zavidovići-u stečaju, sa krana izvršena je krađa oko 40 metara elektro kabla. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Vareš

Dana 04.01.2023.godine, dežurna služba Policijske stanice Vareš je obaviještena da je na u mjestu Igrište, izvršena krađa oko 250 litara dizel goriva iz tri teretna motorna vozila, vlasništvo firme “City transport”doo Vareš. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji istražitelji Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 04.01.2023.godine, u 20,30 sati, u ulici Prva, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, kojim je upravljao S.D. (1984.) iz Žepča, policijski službenici su pronašli upakovani sadržaj prašlaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.