Utorak, 21 Marta

Žena koja je završila sve škole i fakultete, posluje negativno

Stručnjakinja kojoj je jedina referenca što je supruga uskopljanskog ublehaša, strovalila je firmu koju je vodila i odvela je u minus. Priča o tome da je uspješna i da joj je nekad izvještaj usvojila zasnovana je na prethodnicima i saradnicima. Znajući da gđa Kasumović nije sposobna da pozitivno vodi preduzeće, njen muž je obilazo nagradio Dom zdravlja iako prethodnih pet godina uneređivanja Zenice nikad nije dao ni jednu KM za Dom zdravlja, otkako mu supruga vodi on pomaže da bi pozitivno poslovali.

Jučerašnje zasjedanje Skupštine ZDK razotkrilo je koliko je negativno poslovao zavod kojeg je vodila Kasumovićka. U konačnici rada 39. sjednice Skupština Izvještaj o poslovanju JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Zeničko-dobojskog kantona za 2020. godinu nije dobio potreban broj glasova poslanika Skupštine da bi bio prihvaćen.

U Izvještaju se navodi da je ostvaren negativni finansijski rezultat-gubitak u iznosu 180.813 KM koji proizilazi iz ostvarenih ukupnih prihoda od 2.409.029 KM, dok su ukupni rashodi iznosili 2.589.842 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.