Srijeda, 7 Juna

Zenica ovo ljeto ostaje i bez Gradskih bazena?

Ne znam koliko su moji sugrađani upućeni u podatak da Zenički bazeni ove godine neće raditi zbog kvara, koji se desio na kraju prošle sezone. U pitanju je puknuta cijev. Bez namjere da ikog blatim ili prozivam, pokušat ću da najnormalnije pitam – koliko može koštati puknuta cijev? – pita se sugrađanka L.O., čiji status i Javno pitanje uz saglasnost, prenosimo u cjelosti.

-Milion, dva, tri? Ostavimo po strani sva moralna, vjerska i bilo kakva druga načela i zapitajmo se ko sistematski radi na uništenju Zenice kao grada i objekata koji ovaj grad čine gradom? Nemojmo reći – ja nikad nisam bio na utakmici, boli me briga za Čelik, ja se ne vozim nikad autobusom boli me briga za stanicu, ja nikad nisam trenirao plivanje i išao na zatvorene bazene U Industrijskoj, boli me briga za zatvoreni bazen ili ja nikad nisam išao ni na crkvičke Bazene, boli me briga nek ih zatvore.

-Shvatate li da Bilješevo,Vitez i Žepče imaju bazene? Zar ja trebam pored svog grada da plaćam gorivo, hranu i boravak na bazenu u drugom gradu? Da li je moguće da ćemo mi kao stanovnici ovog grada napadati jedni druge radi različitih političkih uvjerenja, a nećemo vršiti pritisak na ljude koji upravljaju ovim Gradom da nam ne zatvaraju jedan po jedan objekat? Osvjestimo se. Ostaće nam samo prazne ulice i klupe da sjedimo na njima. Grad nam je opustošen. Ja sam ogorčena, ali se i dalje nadam da će trenutna postava vijeća nešto učiniti, jer ono što sam do sada vidjela ne zavrjeđuje moj glas na sljedećim izborima. Praviti cirkus i rijaliti program na sjednicama gradskog vijeća dragi moji nije pravi recept za vođenje jednog grada, navodi naša sugrađanka.

Tragom ove objave zatražili smo informaciju, pojašnjenje i stav Javnog preduzeća za upravljanje sportskim terenima. Nikakav zvaničan odgovor iz JP nismo dobili. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.