Srijeda, 7 Juna

Zeničanin uboden nožem i hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 18.10.2020. godine, u 23,55 sati, u ulici Prve zeničke brigade, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A., rođenog 1986. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 19.10.2020. godine, u 02,30 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane lica I.A., rođenog 2002. godine, iz Zenice, ubadanjem nožem u predjelu stomaka nanesene su povrede licu M.D., rođenom 1996. godine, iz Zenice, koje je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 19.10.2020. godine, u 06,30 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka E84-T-840, kojim je upravljalo lice D.M., iz Zenice i pješakinja Z.V., rođena 1962. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području ZDK dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.